Wie ben ik

“Het Grillige Pad van Tom: Van BBQ-Fan tot Certified EGGspert!”

In mijn jeugd stond ik regelmatig achter het kookvuur en toverde ik gerechten uit de traditionele keuken op tafel. Als een echte “keukenonderzoeker” begon ik mijn culinaire reis. Op mijn 18e, temidden van een stortvloed aan gerechten, bouwde ik mijn eerste smoker. Spareribs en koud gerookte zalmen werden de helden, terwijl traditionele saté en kippenbouten snel het veld moesten ruimen voor enorme stukken vlees. Bijgerechten? Die werden rechtstreeks op het houtvuur van de smoker bereid. Ja, ik was serieus bezig met mijn barbecuekunsten!

Ik volgde talloze workshops en avondcursussen om mijn kookexpertise te vergroten. Maar wacht, er is meer! Na verloop van tijd stapte ik in een hele nieuwe wereld toen ik mijn eerste Big Green Egg verwierf. Het was alsof ik een andere dimensie betrad. Na een paar jaar onderging ik zelfs een opleiding bij Big Green Egg België en werd ik demochef. Ik mocht mijn passie delen met dealers en enthousiastelingen. En alsof dat nog niet genoeg was, ben ik door Big Green Egg gecertificeerd om workshops te geven en behoor ik tot de drijvende krachten achter #EGGTOPIA bij Atelier833.

Maar daar stopte het niet. De Ofyr en Braaimaster maakten hun intrede in mijn arsenaal van grillapparaten, en eerlijk gezegd, ze zijn net zo leuk om mee te werken als hun namen doen vermoeden. Met een verzameling van deze diverse apparaten heb ik voldoende ervaring opgedaan om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Of je nu een barbecuelegende in de maak bent of gewoon je huidige grillgame wilt opvoeren, ik sta voor je klaar om je te begeleiden.

Mijn interesse in pizza, specifiek bereid in houtgestookte ovens, groeide exponentieel. Ik wilde meer weten over het bakken van pizza, de geschiedenis, en echt de basis van het deeg begrijpen. Deze nieuwsgierigheid motiveerde mij om een opleiding aan de Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) in Napels te gaan volgen. Hier heb ik niet alleen de technische aspecten van het pizza bakken geleerd, maar ook de traditie en authenticiteit van het ambachtelijke proces ervaren. Mijn ervaringen bij de AVPN hebben mijn passie voor pizza nog verder aangewakkerd, en hebben mij een gedegen fundament gegeven om mijn kennis en vaardigheden als pizza-expert verder te ontwikkelen. (lees meer over dit verhaal)

En zoals ze zeggen: “Keep the Fire Burning!” Dus kom langs voor een demonstratie of workshop en laten we samen het vuur aanwakkeren!

Tot snel,
Tom
Ik heb een vraag

Vul het formulier in voor meer informatie.

"Buiten koken is eenvoudig; begrijp je apparatuur en je zult merken dat barbecueën stressvrij kan zijn."

Kwaliteit

De sleutel tot succes ligt in de hoogwaardigheid van producten en toestellen.

Kennis

Voortdurende zelfontwikkeling en kennisdeling zijn van essentieel belang.

Passie

Laat je passie voor outdoor koken groeien en ontdek nieuwe smaken in de natuur.

Enkele merken

Big Green Egg

Big Green Egg

Kamado toestel
Vonken

Vonken

Houtoven
Ferleon

Ferleon

Gietijzer
Alfa Forni

Alfa Forni

Houtoven
Braaimaster

Braaimaster

Zuidafrikaans
OFYR

OFYR

Plancha op hout

© 2023 Created by Backyardcooking.be