Steak Tagliata op de Braaimaster

Steak Tagliata op de Braaimaster


Het bereiden van een steak op de Braaimaster boven een knetterend houtvuur is een culinair avontuur dat de smaakpapillen prikkelt en de zintuigen betovert. Deze traditionele kookmethode, geliefd in veel delen van de wereld, brengt de rokerige, aardse aroma’s van het open vuur samen met de sappige, malse textuur van een perfect gegrilde steak. Het vuur danst en zingt terwijl de steaks boven de vlammen liggen, en de geur van houtskool vermengt zich met de smaak van het vlees. De resultaten zijn ongeëvenaard: een gouden korst aan de buitenkant, sappigheid vanbinnen, en een rijke, rokerige smaak die elke vleesliefhebber zal bekoren. Steak op de Braaimaster – een ervaring die de kunst van grillen tot leven brengt.

Ingrediënten:

 • 2 dikke biefstukken (bijvoorbeeld ribeye of entrecote)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • Zout en zwarte peper naar smaak
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 handvol rucola
 • 1 citroen, in partjes gesneden
 • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructies:

 1. Verwijder de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig garen op de grill.
 2. Bereid de Braaimaster voor en verwarm deze voor tot hij heet is. Zorg ervoor dat het rooster goed schoon is en licht ingevet met olie om te voorkomen dat de biefstukken blijven plakken.
 3. Terwijl de Braaimaster opwarmt, wrijf de biefstukken in met olijfolie en bestrooi ze met fijngehakte knoflook, zout en peper. Masseer de kruiden en olie goed in het vlees.
 4. Plaats de biefstukken op de hete Braaimaster. Grill ze 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare, afhankelijk van de dikte van de steaks en de gewenste gaarheid. Voor een iets andere smaak kun je houtsnippers of kruidige takken zoals rozemarijn op de kolen leggen voor extra rooksmaak.
 5. Haal de gegrilde biefstukken van de Braaimaster en leg ze op een snijplank. Bedek ze losjes met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Dit helpt het vlees sappen vast te houden voor een sappige steak.
 6. Snijd de biefstukken in dunne plakjes (tagliata betekent “gesneden” in het Italiaans) en schik ze op een serveerschaal.
 7. Besprenkel de biefstukken met balsamicoazijn en leg een handvol rucola bovenop. Garneer met partjes citroen en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
 8. Serveer de steak tagliata direct en geniet van de heerlijke smaak van gegrild vlees met de frisheid van de citroen en rucola.

Dit is een eenvoudig en smaakvol recept dat de essentie van de Braaimaster en een goede steak naar voren brengt. Buon appetito!

Informatie

Op zoek naar een leuk recept of tips voor outdoor cooking? Hier vind je al een aantal! Ontdek inspiratie voor heerlijke gerechten en avontuurlijke kooktechnieken. Kun je het gewenste recept niet vinden of heb je specifieke vragen over outdoor cooking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder en delen onze kennis en ervaring met veel plezier

Meest recente berichten

Onderverdeling

© 2023 Created by Backyardcooking.be