Op Cederhout Gerookte Zalmbonbons op de Big Green Egg

Verras je gasten thuis met deze heerlijke zalmbonbons van de Big Green Egg. Met een smaakvolle marinade, cederhouten rookplank en een verrukkelijke afwerking, zul je indruk maken op iedereen.

Ingrediënten:

  • 400 gram zalmfilet zonder huid (rugstuk)
  • 10 plakjes sushigember
  • 1 eetlepel Kewpie-mayonaise

Voor de Marinade:

  • 100 ml sojasaus
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode Spaanse chilipeper
  • 1/3 limoen
  • 2 takjes koriander

Bereiding:

  1. Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper en wentel ze door de marinade. Laat de zalm 2 uur marineren in de koelkast.
  2. Week de cederhouten Wooden Grilling Plank 30 minuten in ruim water.
  3. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met het rooster, naar een temperatuur van 170 °C.
  4. Voor de marinade, meng de sojasaus en wasabipasta. Bewaar 10 ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart in de koelkast. Meng de overige ingrediënten (lente-ui, chilipeper, limoenplakjes, en koriander) door de marinade.
  5. Snijd de zalmfilet in 10 gelijke stukjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de limoen in plakjes en hak de koriander fijn.
  6. Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop. Plaats het plankje op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de zalm 8-10 minuten roken tot deze een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
  7. Haal de grillplank uit de EGG en besprenkel de zalmbonbons met Kewpie-mayonaise. Garneer met de gereserveerde chilipeper, bosui, sushigember en koriander.

Serveer deze zalmbonbons als verfijnde bites voor je gasten en geniet van de heerlijke smaak en de unieke presentatie. Smakelijk eten!

Informatie

Op zoek naar een leuk recept of tips voor outdoor cooking? Hier vind je al een aantal! Ontdek inspiratie voor heerlijke gerechten en avontuurlijke kooktechnieken. Kun je het gewenste recept niet vinden of heb je specifieke vragen over outdoor cooking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder en delen onze kennis en ervaring met veel plezier

Meest recente berichten

Onderverdeling

© 2023 Created by Backyardcooking.be