Verras je gasten thuis met deze heerlijke zalmbonbons van de Big Green Egg. Met een smaakvolle marinade, cederhouten rookplank en een verrukkelijke afwerking, zul je indruk maken op iedereen.
Ingrediënten:
- 400 gram zalmfilet zonder huid (rugstuk)
- 10 plakjes sushigember
- 1 eetlepel Kewpie-mayonaise
Voor de Marinade:
- 100 ml sojasaus
- 1 theelepel wasabipasta
- 2 lente-uitjes
- 1 rode Spaanse chilipeper
- 1/3 limoen
- 2 takjes koriander
Bereiding:
- Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper en wentel ze door de marinade. Laat de zalm 2 uur marineren in de koelkast.
- Week de cederhouten Wooden Grilling Plank 30 minuten in ruim water.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en breng, met het rooster, naar een temperatuur van 170 °C.
- Voor de marinade, meng de sojasaus en wasabipasta. Bewaar 10 ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart in de koelkast. Meng de overige ingrediënten (lente-ui, chilipeper, limoenplakjes, en koriander) door de marinade.
- Snijd de zalmfilet in 10 gelijke stukjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de limoen in plakjes en hak de koriander fijn.
- Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop. Plaats het plankje op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de zalm 8-10 minuten roken tot deze een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt.
- Haal de grillplank uit de EGG en besprenkel de zalmbonbons met Kewpie-mayonaise. Garneer met de gereserveerde chilipeper, bosui, sushigember en koriander.
Serveer deze zalmbonbons als verfijnde bites voor je gasten en geniet van de heerlijke smaak en de unieke presentatie. Smakelijk eten!